evomag.ro

Online-Travel_Legumele altoite sunt castigatoare R A 5 octombrie 2013



LEGUMELE ALTOITE SUNT CÂȘTIGĂTOARE!?!
Tehnologia de producere a legumelor altoite a deschis perspectiva obținerii unor producții mai mari, sigure și de calitate. Prin urmare, legumele se încadrează perfect în standardele impuse de piață, fie ea europeană ori mondială. Culturile de legume altoite au și avantajul unei rezistențe ridicate față de boli și dăunători de sol, iar numărul de tratamente chimice care se impune împotriva acestora este mai mic. Prin urmare, costurile pentru protecția fitosanitară sunt reduse. Tehnologia relativ nouă a culturilor de legume altoite a fost pusă în practică pe câmpurile unor legumicultori din județul Ialomița, la Coșereni. Aici a avut loc un workshop cu tema „Cultura legumelor altoite — metodă biologică în prevenirea bolilor de sol și a nematozilor”. Organizator a fost Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Industrializarea și Marketingul Produselor Horticole — Horting. Marian Bogoescu, director Institutul Horting, ne-a vorbit despre noua tehnologie în cultura legumelor.
Valorificarea legumelor este în continuare o problemă. Și totuși există soluții pentru micii noștri legumicultori. Una ar fi asocierea în grupuri de producători ori cooperative. Teoretic toți vor să se unească, dar practic nu găsesc „lipiciul” care să-i sudeze. Până la asociere piața legumelor românești își va continua trendul haotic de până acum. Iar legumicultorii vor vedea doar praf în buzunare. Urmăriți un reportaj difuzat în emisiunea România Agricolă (5 octombrie 2013) realizat de Revista Fermierului pentru The Money Channel.

Sursa Video

loading...

oferta grecia 2017

bestkids.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

carturesti.ro